ÇAPAKÇUR KÖYÜ NASIL BİNGÖL ŞEHRİNE DÖNÜŞÜR?

Abone Ol

Ülkemiz, son 18 yılda birçok alanda gelişip çağ atlamasına rağmen ilimiz bu gelişim ve dönüşümden yeteri kadar payını alamadı maalesef.
Pekiyi bu saatten sonra ilimiz nasıl gelişir? Hak ettiği hizmetlere nasıl kavuşur, köy görüntüsünden nasıl kurtulur?


*İlimizin köy görüntüsünden kurtulması için öncelikle çapakçur vadisi ıslah edilmeli. Vadi istimlak edilerek park bahçe, mesire alanı, spor alanları şeklinde mevcut yapılarda projeye entegre edilerek imar edilmeli.


*Şehir merkezinin orta yerinde kalarak gürültü ve görüntü kirliliğine sebep olan, güvenlik açısından tehlike arz eden askeri alan şehir dışına çıkarılmalı. Askeri alanın tamamı kent park olarak inşa edilerek ilimize devasa bir yaşam alanı kazandırılmalı.


*Boşaltma kararı alınan askeri alanın lojman kısmı güzel bir meydana dönüştürülüp yeni Valilik meydanı ile birleştirilmelidir. Askeri alan ile Valilik arasında yapılacak bir alt geçit ile hem o bölgedeki trafik yoğunluğu çözülmeli, hem yaya trafiğine alan açılmalı, hem de şehre güzel bir meydan ve kent park inşa edilmeli.


*İl Özel İdaresi önündeki kavşağın trafiği alt geçit ile sağlanarak o bölgedeki yaya ve araç trafiği rahatlatılmalı. Alt geçit ile birleşen İl Özel İdaresi ve boşalacak olan Valilik alanları ikinci bir meydan ve kent park olarak inşa edilmeli.


*Üniversite kavşağı, düzağaç kavşağı, çevre yolu kavşağı ve kültür kavşaklarında mutlaka alt geçitli kavşaklar yapılmalı. İsmini zikrettiğim kavşaklarda trafik adeta felç olmuş durumda. Bu kavşaklardaki yoğunluklar yüzünden sürücüler bazen dört beş ışıkta ancak geçebilmekte. Oluşan kazalar, can ve mal kayıpları da cabası zaten.


*Şehir çöplerinin poşetlerle sokağa bırakılması uygulamasına acilen son verilip kapalı çöp bidonlarına geçilmeli. Sokağa bırakılan tüm çöplerin suyu süzülerek koku ve hastalığa neden olmakta. Ayrıca açıktaki çöpler sokak hayvanlarını ve kargaları cezbettiği için çöpler bu hayvanlar tarafından etrafa saçılmakta ve şehrin yoğun bir karga istilasına uğramasına neden olmakta.


Tüm bunlar yapılıp şehrin yol ve kaldırımlarına, yeşil anlarına, çevre temizliğine, kaldırım işgaline ve şehir trafiğine biraz önem verilirse ilimiz köy görüntüsünden kurtularak şehir görüntüsüne kavuşup kaliteli bir hizmet almış olur.


Yukarıda zikrettiğim tüm bu işlerin yapılabilmesi için öncelikle ve ivedilikle “insan unsurunu çözmek lazım”. Şüphesiz içinde insan unsuru barındıran her yapı, her oluşum, her kuruluş düzgün insan ile orantılı gelişir ve güzelleşir. Bizlerde kurum ve kuruluşlarımıza düzgün, liyakatli, ahlaklı ve imanlı
insanlar yerleştirmeliyiz. Beytülmalı, emaneti ehillerine teslim etmeliyiz. İnsan unsurunu inşa ettikten sonra yapamayacağımız ve inşa edemeyeceğimiz hiçbir şey kalmaz Allah’ın izniyle.


Güzel Bingöl'ümüzün şehir görüntüsüne kavuşması ve milletimizin daha kaliteli hizmetler alması umudu ve duasıyla sizleri Allah'a emanet ediyorum.